johannesboers.reismee.nl

1e verslag vanuit Costa Rica

Zo, hier mijn eerste verslag vanuit Costa Rica.  Ik had eigenlijk gister al een verslag willen plaatsen,  maar de tijd vliegt hier echt om. Ik heb het hier erg naar mijn zin; Geweldig weer,  erg aardig vrouw waar ik woon & Heredia (waar ik nu ben & Spaans leer) bevalt me ook zeer goed :) Maar laat ik bij het begin beginnen: Afgelopen zondag vertrokken, Mama , Papa, Suus & Mir brachten me weg. Vlucht naar Panama was prima. De landing in Panama was erg mooi, prachtig uitzicht op de hoogbouw van Panama City & het Panama kanaal :) Overstappen ging prima & toen richting San José. Geland in het donker & toen naar de douane. Het verkrijgen van een visum was erg makkelijk (heel anders dan Amerika & Kenia) Ze checkte mijn paspoort, vroeg wanneer ik weer weg ging & wat ik kwam doen & een minuut later mag je 90 dagen in Costa Rica blijven. Helemaal perfecto! Bagage opgehaald & naar buiten. In een taxi naar mijn gastgezin gebracht (mijn gastgezin bestaat alleen uit een vrouw, Lilliam) Eventjes wat gegeten en toen snel gaan slapen, ik  was namelijk ondertussen al bijna 24 uur wakker.  Volgende ochtend  weer half 7 eruit, en iets na 7 richting de talenschool. Ik woon ongeveer 15 à 20 minuten lopen vanaf de talenschool, dus dat is goed te doen. Een interview in het spaans gehad & ik mocht beginnen in niveau 2. Het heeft dus zeker zin gehad thuis wat Spaans te doen :D Introductiepraatje gehad en daarna een tour door heredia. Daarna samen met een Ursula uit Zwitserland, Debora uit Duitsland en Samuel uit Slowakije gechillt in het park. Ik heb ook samen les met Samuel; we zijn ook echt maar met z'n 2en en  de lerares (Monica), dus het is eigenlijk bijna privé les. Erg leuk en zo ligt het leertempo vrij hoog. Maar dat is mooi. :)  Toen vanuit het park weer richting de talenschool en dansles met Ursula, Samuel & Debora. De basis van de merengue geleerd. Was leuk om te doen. Toen lunch & daarna dus  de eerste les. Om 17:00 was het afgelopen &toen naar huis. Ik ben best verdwaald toen eigenlijk. Ik wist wel ongeveer waar het huis was, maar ben er gewoon voorbijgelopen. Erg slim dus.... Uiteindelijk gebeld naar huis & opgehaald door haar dochter & schoonzoon met de auto. 's avonds Spaans gestudeerd & om half 9 mooi vroeg gaan slapen. Gister lekker rustig aan gedaan 's ochtends. Rond 10 uur richting de talenschool, geskyped met pap/mam & Mir. Daarna weer dansles. Dit keer de Salsa. Was weer leuk! Daarna gelunchd & toen weer les. Weer veel geleerd, o.a. wie is het in het Spaans gedaan. De lessen zijn erg afwisselend & daardoor juist leuk. Toen om 5 uur na weer 4 uur Spaans rijker naar huis. Deze keer gebracht met de auto door de vriendin van Samuel & Samuel zelf natuurlijk. Toen thuis direct huiswerk gemaakt, heerlijk gegeten en toen samen met Lilliam  CSI & NCIS gekeken.  Vannocht ontbeten met Samuel & de vader van zijn vriendin op de Universiteit. Voor het eerst gallo pinto gehad (rijst met bonen). Was lekker! Ook nog even op de universiteit naar het Solar Park gekeken, interessant was dat. Ben nu op de talenschool, straks weer dansen :) Adios!

De Bro's!

Vet verhaal! Binnenkort even foto's plaatsen :D Have fun man! Wij kijken uit naar je volgende verhaal ;)

Kees

Leuk verhaal! alleen het dansen lijkt me erg vermoeiend.

maarten en jikke

leuk verhaal, nog veel plezier en succes met het dansen

Wouke

En primer lugar, queria desearle un buen viaje (que ahora tiene éxito) y mucha diversión con este deseo!

Es agradable que ti siguen y se véra regularmente.
Lo divertido que le lección espanola sigue y usted lee tan bien apagado

Entonces esta historia todavía que hacer?

Que te diviertas e te gusta dura!

Costa Rica Vakantie

Leuk verhaal! Houdt ons op de hoogte! En vooral: geniet van je ervaringen.

Groet, Toine
www.costaricavakantie.nl

Fam Boers Mandjeswaard

Groeten van ons en hou ons op de hoogte en gebruik niet te veel spaanse woorden want onze talenkennis beperkt zich tot het plat Kampers. Doeg,

Guus

Wat super daaro! Dat je zelfs al heb gedanst! =)
ik kijk uit naar je volgende verhaal! erg leuk dit!

Adriaan

Vet verhaal veel plezier